HAES - školící středisko SQL HAES adresa
 
Datum poslední aktualizace: 4. května 2012
Počet přístupů: 64903
  Ke dni 4.4.2008 přihlášeno 130 účastníků
Srdečně vás zvu na 10. výroční dvoudenní seminář

Seminář "Bělohrad 2008"
8.-9. dubna 2008, Lázně Bělohrad

Loni se seminář posunul z tradičního zimního období (únor/březen) více do jara (květen). Řekl bych, že tento posun byl hodnocen pozitivně, přesto se vracíme zase kousek zpátky - v květnu to už bylo v Bělohradě s ubytováním dost napnutý.

Kromě přednášek o vývojářské činnosti obecně, o databázích, se opět soustředíme především na nové věci v oblasti technologii .NET, zejmena co nového nám přineslo VS2008. Ať už v .NET děláte nebo neděláte, přijeďte se podívat, kam to všechno směřuje.

Seminář je určen

  • Vývojářům, pracujícím s .NET nebo s Delphi,
    aby konfrontovali svoje vývojářské zkušenosti s ostatními zúčastněnými.
  • Vedoucím informačních systémů,
    aby zhodnotili tyto zkušenosti v zrcadle potřeb svojí firmy (efektivita vývoje, kvalita dosažených výsledků, aplikovatelnost nových technologií).


Mediálním partnerem semináře je Databázový svět, informační portál o databázových technologiích.

Organizační záležitosti, program, časový rozvrh, pokyny účastníkům.

Předběžný program semináře

Oslovil jsem všechny vám známé osobnosti, které v minulých letech k vaší spokojenosti přednášeli, aby vám nabídly novinky, které považují za nejžhavější. Oslovil jsem všechny lektory našeho školícího střediska.

Oslovil jsem také celou naši komunitu (viz statistika na úvodní stránce), aby se k tématům vyjádřila a případně také nabídla něco z vlastní dílny. Oslovil jsem účastníky našich kurzů. Nyní očekávám, že se nám společnými silami podaří sestavit stejně zajímavý program, jako se to podařilo v minulých letech.

Napište mi nebo do se ozvěte do diskuse na adrese http://www.hlinka.cz/belohrad. Přivítám jakékoli další nápady, jakékoli připomínky či doporučení.

Toto jsou první náměty v pořadí, jak mi přišly:

Jiří Burian Microsoft Microsoft a vývojáři v roce 2008
buri Microsoft pro vývojáře v druhe polovině roku 2008 a dále. Novinky, aktuality, strategické záměry či výhledy a vše ostatní co by mohlo vývojáře u nás zajímat.
Pawel Glowacki CodeGear CodeGear RAD Studio 2007
PG - Nová databázová architektura DBX4 umožňující implementovat kompilované a řízené aplikace z jediného zdrojového kódu.
- Nový databáze CodeGear Blackfish SQL for Windows: transakční databázový stroj čistě pro .NET s malými nároky na paměť.
- Podpora kompilátoru pro vývoj pro platformu .NET 2.0/3.0/3.5
- Podpora ASP.NET 2.0

Přednáška bude v angličtině s českým překladem.
Pavel Císař IBPhoenix Firebird v roce 2008
FB2008 Krátká informace o tom, co nového u Firebirdu.
Štěpán Bechynský Microsoft Silverlight 2.0
SL2 Silverlight 2.0 je technologie pro internetove prohlizece umoznujici vytvaret moderni multimedialni prezentace. Tato technologie je nezavisla na operacnim systemu at uz klienta nebo serveu. Verze 2.0 prinasi podporu .NET frameworku, DRM ale i tez jazyku jako jsou Iron Python, Ruby, PHP, F# a dalsi.
Michael Jurek Microsoft Novinky v SQL Server 2008
SQL8 Nová verze SQL serveru přináší celou řadu novinek pro vývojáře i správce. Do první skupiny patří například podpora pro geografická data, předávání tabulek jako parametrů, příkaz MERGE a další vylepšení. Do druhé skupiny lze zařadit např. možnost rozdělení zdrojů serveru, správa pomocí nastavených politik, monitorování výkonnosti a zátěže serveru pomocí Performance Studia a další.
Štěpán Bechynský Microsoft LINQ
LINQ Objektově funkcionální přístup k datům (.NET téma).
Štěpán Bechynský Microsoft Live.com API
LAPI Vkládání map Virtual Earth na webovou stránku, přístup ke kontaktům z Live Messenger na webu, atd.
Štěpán Bechynský Microsoft Office Open XML
OXML Export a import do formátu Microsoft Office býval dost problematický kvůli nutnosti instalovat MSO. Nový formát Office Open XML je postaven na xml a jeho specifikace je naprosto otevřená. To tento úkol značně zjednodušuje. Cílem přednášky je ukázat principy a praktické ukázky, jak vytvořit nebo načíst dokument ve formátu Office Open XML.
Jiří Felbáb Commerzbank AG Java a databáze
Java Relační databáze jako standardní prostředek persistence. Rozpor mezi relačním a objektovým paradigmatem a jeho řešení. Základní tecghnologie: JDBC, JPA, EJB, JDO a JTA. Frameworky: hibernate, torque, OpenJPA či Apache JDO ?Uživatelská implementace versus využití implementace v aplikačním serveru. Podpůrné technologie: jmenné služby a XML. Standardní stavební kameny : cache, pooly a connections. Persistenční vrstva v dobře strukturované javovské aplikaci; návrhové vzory. Deklarativní programování, anotace a POJOs. Enterprise databáze a databáze napsané v Javě. Komunity a procedury: JCP a JSR. Apache a Open Source.
Pavel Císař IBPhoenix Valka o platformu
cisar O probihajici valce o dominantni vyvojovou platformu, o .NET a alternativach, zmene paradigmatu, trhu a novych technologiich, to vse zasazene do sirsiho kontextu. Za posledni dva roky se odehrala spousta vyznamnych veci a doslo k dost zasadnim, i kdyz ne zcela zrejmym zmenam.
Zbyšek Hlinka Hlinka-Soft Začínáme nový projekt
hlinka Jak se vyhnout zbytečným slepým cestám, na co si dát pozor, jak volit strategii vývoje, jaké záludnosti na nás číhají. Aneb dvakrát měř, jednou řež.
Vladimír Bodeček Parallel LINQ
boda Možnosti paralelního zpracování v LINQ.

Organizační záležitosti

Seminář proběhne ve velkém sále Lázeňského hotelu, Raisovo nám., Lázně Bělohrad (foto).

Cena účasti na semináři je stanovena (včetně DPH) na 1400 Kč.

Oproti předcházejícím ročníkům se tedy i přes zvýšené DPH za ubytování nic nemění. Upozorňuji nicméně, že tato cena platí do vyčerpání "standardních" ubytovacích kapacit. Až budou tyto kapacity vyčerpány, budeme hledat další (U Kapra, Bohumilka, Anenské Slatinné Lázně - dražší). Pak ale bude cena zvýšena o příplatek (zřejmě asi o 100 Kč/noc).

Cena zahrnuje

  • účast na dvoudenním semináři
  • ubytování na jednu noc
  • celodenní stravování (oběd, večeře, snídaně, oběd)
Ubytování vám můžeme zajistit o den dříve (300 Kč navíc).

Podrobnosti o ubytování viz níže,

Upozorňuji, že cena bude na faktuře rozúčtována na účastnický poplatek, stravování a ubytování. Je bezpodmínečně nutné to udělat právě takto. Jinak by mě Finanční úřad popotahoval. Daňový doklad obdržíte emailem ve formátu PDF.

Přihlášky posílejte na adresu honza@haes.cz.
Formulář přihlášky si můžete stáhnout. Soubor prosím přejmenujte na "nazevvasifirmy.doc"

Předběžný časový rozvrh semináře

Toto není finální verze programu. Abychom si udělali představu, jak na tom časově jsme, prostě jsem přednášky sepsal nějak pod sebe. S přednášejícími nyní diskutuji požadované časové limity.
  První den: úterý 8.4.  
09:00 Registrace účastníků 30 min.
09:30 Jiří Burian Microsoft a vývojáři v roce 2008 40 min.
10:10 Přestávka 10 min.
10:20 Štěpán Bechynský LINQ 45 min.
11:05 Přestávka 15 min.
11:20 Pawel Glowacki CodeGear RAD Studio 2007 90 min.
12:50 Oběd 60 min.
13:50 Michael Jurek Novinky v SQL Server 2008 60 min.
14:50 ... oddych mezi první a druhou částí 10 min.
15:00 Michael Jurek Novinky v SQL Server 2008 60 min.
16:00 Přestávka 15 min.
16:15 Jiří Felbáb Java a databáze 45 min.
17:00 Přestávka 15 min.
17:15 Pavel Císař Firebird v roce 2008 20 min.
17:35 Přestávka 10 min.
17:45 Vladimír Bodeček Parallel LINQ 15 min.
18:00 Večeře 60 min.
19:00 Kuloární diskuse 360 min.
  Druhý den: středa 9.4.  
08:30 Snídaně 30 min.
09:00 Štěpán Bechynský Live.com API 45 min.
09:45 Přestávka 15 min.
10:00 Pavel Císař Valka o platformu 60 min.
11:00 Přestávka 15 min.
11:15 Štěpán Bechynský Silverlight 2.0 45 min.
12:00 Oběd 60 min.
13:00 Zbyšek Hlinka Začínáme nový projekt 30 min.
13:30 Přestávka 15 min.
13:45 Štěpán Bechynský Office Open XML 45 min.
14:30 Závěr 10 min.

Pokyny účastníkům

  • Přijedete-li na náměstí do Lázní Bělohradu, uvidíte budovu hotelu. Vchod do recepce hotelu je z druhé strany, poblíž tabule "Vinárna ARIA". Auta nechte na parkovišti za hotelem - tam, co je "zákaz vjezdu".
  • Registrace účastníků začíná 8.4.2008 v 9:00 hodin. Vchod do přednáškového sálu je z recepce hotelu. Tam obdržíte další organizační pokyny.
  • Potřebné instrukce k ubytování dostanete pri registraci.
  • Ty, kteří přijedou už 7.4., budu očekávat po 18. hodině v restauraci "U Sehnalů" (u kostela). Tam dostanete potřebné instrukce o místě ubytování.
  • Restaurace zavírají ve 22.00. Chcete-li se navečeřet, měli byste proto v 21.00 sedět u stolu a objednávat si jídlo. Doporučuji restauraci "U Sehnalů" (vedle kostela - tam budu večer sedět s přednášejícími a probírat s nimi organizační podrobnosti) nebo restauraci "Na Mostě" (křižovatka na náměstí).
  • V případě jakýchkoli problémů volejte 493 792 931 nebo 776 347735.

Burza cestovních příležitostí

Pokud chcete nabídnout dalším účastníkům dopravu vlastním vozem, prosím napište odkud a kdy vyjíždíte a kolik máte volných míst. Já to na tomto místě zveřejním. Případní zájemci z příslušné lokality (nebo po cestě) by se vám pak měli ozvat.

 Jméno  Počet  Datum  Místo

Podrobnosti k ubytování

Podle pořadí přihlášek obsazujeme ubytovací kapacity v tomto pořadí: Poznámky:
  • Hotel U Kapra, hotel Bohumilka a hotel Koruna je dražší - příplatek 100-150 Kč/noc.

Nahoru